Naši športni oskarji 2012

Naši športni oskarji 2012

MOŠKA IN ŽENSKA ODBOJKA - Največ sprememb med ženskami

Tanja Babudri in Ambrož Peterlin

Ambrož Peterlin še na vrhu, novo staro ime je Kristjan Stopar, nova imena na čelu z zmagovalko Tanjo Babudri med ženskami in v mladinskih kategorijah

Ambrož Peterlin, nesporni lider Sloge Tabor v B2-ligi, in Tanja Babudri, glavna tolkačica naše najvišje postavljene ženske ekipe Zalet C, oziroma Jernej Terpin, perspektivni napadalec Olympie, in Petra Grgič, najmlajša igralka pri Zaletu C, so zmagovalci odbojkarskih oskarjev za leto 2012. Odbojkarske oskarje je med člani doslej prejelo šest odbojkarjev, slogaš Ambrož Peterlin pa se je z osvojitvijo priznanja za leto 2012 po številu zmag (4) na članski ravni izenačil z dosedanjo absolutno rekorderko Sabrino Bukavec. Kompletni Slogin odbojkar, ki se uspešno posveča tudi trenerstvu, pa je skupaj s Kristjanom Stoparjem, edini, ki je priznanje prejel tako med člani kot med mladinci (2003 in 2004). Člane komisije je Ambrož, ki je zmagal tretjič zapored, tudi tokrat prepričal s svojimi borbenimi in zelo konstantnimi nastopi v polju in na mreži.

Na lestvici se je Sloginemu kapetanu letos najbolj približal korektor Sloge Tabor Kristjan Stopar, ki se je po več letih igranja v B2- in B1-ligi pri italijanskih ekipah, v letošnji sezoni vrnil k Slogi. Kristjan je v prvih mesecih letošnje sezone že pokazal svoj potencial in v prvem delu dosegel kar 224 točk.
Uvrstitev Kristjana Stoparja na drugo mesto je tudi edina sprememba na zmagovalnem odru v primerjavi z letom 2011. Tretje mesto si je namreč ponovno zagotovil podajalec Filip Hlede (zmagovalec leta 2008), ki je v lanski sezoni Olympio povedel v skupino za napredovanje C-lige, letos pa uspešno nastopa s Slogo Tabor v B2-ligi.

Med mladinci si je prvo mesto prislužil nadarjeni tolkač Olympie Jernej Terpin (letnik 96), ki je v lanski sezoni uspešno nastopal v D-ligi, igral z deželno reprezentanco na Trofeji dežel, v novi sezoni pa je top scorer (239 točk) svoje ekipe v C-ligi. Med poletjem je že zgledalo, da bo Jernej prestopil k Modeni, na koncu pa si je goriški odbojkar premislil in zdaj kljub mladim letom izstopa v deželnem prvenstvu C-lige. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Jernejeva klubska tovariša podajalec Samuel Princi (96) in korektor Sandi Persoglia (95). Oba sta tako v lanski kot v letošnji sezoni nastopala na deželni ravni.

Pri ženskah, kjer je oskarja za najboljšo članico prejelo pet odbojkaric, je letos prišlo do velikih novosti, saj je zmagovalni oder v primerjavi s prejšnjo izvedbo povsem spremenjen. Po štirih letih nadvlade Sabrine Bukavec se je na prvo mesto prebila Tanja Babudri. Tolkačica Zaleta C je že v pretekli sezoni ob svojem povratku na igrišče dokazala, da je za ekipo še kako koristna. Svoj napadalni potencial pa iz tekme v tekmo potrjuje tudi v novi sezoni, v kateri je za svojo ekipo prispevala že 212 točk. Za primerjavo naj povemo, da je med Zaletovimi “scorerkami” za njo Jessica Štoka, ki pa je doslej dosegla sto točk manj.

In prav Zaletova kapetanka Jessica Štoka si je letos priborila drugo mesto. Krilna tolkačica je na treningih zelo vestna, na igrišču pa izredno borbena.
Na tretje mesto se je uvrstila Zaletova podajalka Karin Crissani, ki je bila lani peta, a je med leti 2004 in 2006 trikrat zmagala. Njen doprinos je za našo najboljšo zamejsko žensko ekipo vedno dragocen.
Med mladinkami si je imenovanje za najboljšo zamejsko odbojkarico v letu 2012 prislužila Petra Grgič (letnik 96). V lanski sezoni je s svojo ekipo osvojila drugo mesto v pokrajinskem prvenstvu U16, uspešno pa je igrala tudi v 2. diviziji. S svojimi nastopi in delom na treningih si je zaslužila mesto v naši najboljši združeni članski ekipi. Njen doprinos pa bo v novi sezoni še posebno pomemben v prvenstvu mladink, kjer se Petrina ekipa poteguje za prvo mesto. Na drugo mesto se je uvrstila Irina Kneipp (94), ki je lani uspešno igrala v 1.diviziji in pri mladinkah, letos pa je članica D-lige. Podobno velja za Niko Klobas (95), ki so ji člani komisije prisodili tretje mesto.

IZIDI
ČLANI: Ambrož Peterlin 26, Kristjan Stopar 18, Filip Hlede 10, Vasilij Kante 6, David Cettolo 4, Jan Černic 3, Matija Komjanc 2, Luka Lavrenčič, Simon Plesničar, Danjel Faganel 1.
OSTALI NOMINIRANCI: Daniel Faganel, Matej Juren, Mirko Kante, Danjel Nanut, Nicholas Privileggi, Matjaž Romano, Danjel Slavec, Luka Terčič, Vanja Veljak.

MLADINCI: Jernej Terpin 35, Samuel Princi 10, Sandi Persoglia 8, Danjel Antoni 6, Peter Vogrič 5, Štefan Čavdek 4, Matija Corsi 3, Danjel Hlede 1.
OSTALI NOMINIRANCI: Natan Cettolo, Peter Sosič, Jordan Trento, Lorenzo Vizin.

ČLANICE: Tanja Babudri 23, Jessica Štoka 14, Karin Crissani 10, Sabrina Bukavec 6, Giulia Bressan 5, Ilaria Černic 4,5, Staška Cvelbar 4, Vera Balzano 3,5, Isabel Mania' 2.
OSTALE NOMINIRANKE: Ivana Gantar, Anja Grgič, Alenka Verša.

MLADINKE (1994-1998): Petra Grgič 29, Irina Kneipp 17, Nika Klobas 14, Jasna Vitez 7, Mihaela Devetak 3, Petra Mosetti, Nina Bembi 1.
OSTALE NOMINIRANKE: Carol Ghezzo, Irene Kalin Maja Kojanec, Anna Paoli, Sara Preprost, Lucrezia Pozzo, Janika Škerl, Jasna Vitez.

Komisija za moške: Lucio Battisti, Tjaša Gruden, Aleksander Koren, Mauro Kuštrin, Robert Makuc, Ivan Peterlin, Joško Prinčič, Andrej Vogrič.

Komisija za ženske: Edi Bosich, Tania Cerne, Peter De Walderstein, Tjaša Gruden, Aleksander Koren, Martin Maver, Andrej Pertot, Paola Uršič.