Mavhinje 2011

Mavhinje 2011

DREJČEK IN MARSOVČKI

Igra je navdušila številno občinstvo (Kroma)

Dobra predstava s petjem, plesom in neprisiljeno sporočilno noto navdušila številne gledalce

Otroško dramsko skupino »Breg« je v sredo, 29. junija, pod šotorom Zamejskega festivala amaterskih dramskih skupin pričakala prava množica občudovalcev. Pa ne samo zato, ker v predstavi Drejček, trije marsovčki in vesela druščina, ki jo je režiserka Boža Hrvatič priredila po romanu Vida Pečjaka, nastopa kar trideset malih igralcev, pevcev in plesalcev, od katerih ima vsak svoj krog domačih in prijateljev, temveč predvsem zato, ker je do marsikoga že prišel glas, da je igra res dobra, saj ima prijetno zgodbo, veliko zabavnih prizorov s številnimi zanimivo karakteriziranimi liki, duhovite dialoge, ki jih sproščeni igralci izgovarjajo s samozavestno naravnostjo, vrh vsega pa še skupinske točke s petjem in plesom.
Seveda je treba ob vsem tem upoštevati, da so nastopajoči vendarle otroci, kar nedvomno omili kritičnost občinstva, vendar je tudi res, da zlasti v govorjenih delih dogajanje na odru gledalca skoraj ves čas povsem prevzame, tako da starost nastopajočih povsem odmisli in se osredotoči na predstavo kot tako in ob njej uživa. Prijeten vtis, ki ga igra zapušča, dopolnjuje še neprisiljeno podana sporočilna nota za mir in proti vojnam.
Sicer so predstave, kakršne z otroki postavlja Boža Hrvatič in ki z vključitvijo pevskih in plesnih točk z glasbeno spremljavo spominjajo na musical, sploh občinstvu in tudi nastopajočim zelo všeč, tako da se krog sodelavcev iz leta v leto veča: v začetku so otroci nastopali pod okriljem Društva Slovenec iz Boršta, letos sta se pridružili še društvi Franceta Prešerna in Valentina Vodnika. (bov)

ANKETE

Zakaj spremljate festival dramskih skupin?