Naš športnik 2011

Naš športnik 2011

Portret

Košarkarska ekipa Jadrana

Jadranova članska ekipa je po nekaj sušnih letih spet v ospredju pozornosti športne javnosti pri nas. Po dvanajstih sezonah je v lanski sezoni ponovno dosegel matematični obstanek v ligi že pred koncem rednega dela, po prav tolikih sezonah pa se je tudi uvrstil v play-off državne lige. Še boljši pa so njihovi nastopi v novi sezoni, v kateri nastopajo primerno okrepljeni. Po 12 krogih so trdno na prvem mestu lestvice in jih poznavalci uvrščajo v najožji krog favoritov za napredovanje v državno divizijo B. Trener Walter Vatovec je vcepil ekipi pravo zmagovalno miselnost, vsestranski igralci, ki se znajdejo tako rekoč v vsaki vlogi, pa predvajajo tudi za oko zelo privlačno košarko.
Če seštejemo vse zmage v tem sončnem letu, so jih v rednem delu državne lige dosegli kar 21, porazov pa je bilo od januarja 2011 samo šest.
Člani ekipe 2010/11 in 2011/12: Borut Ban, Daniel in Matija Batich, Ivan Bernetič, Maurizio Cohen, Niko Daneu, Luca Dellisanti, Stefano Floridan, Peter Franco, Saša Malalan, Matteo Marusič, Dean Oberdan, Christian Slavec, Massimiliano Spigaglia, Tadjan Škerl, Lucio Tommasini. Trener: Walter Vatovec.

ANKETE

Ste zadovoljni z izborom Naš športnik 2011