Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Sofia Carciotti

Sofia Carciotti

Sofia Carciotti, članica tržaškega kluba Trieste Tuffi je svojo športno pot začela kot gimnastičarka in se v treh letih prelevila v izjemno uspešno skakalko v vodo. Svoj vzpon je letos kronala z naslovom državne zimske prvakinje med mladinkami in z vpoklicem v državno reprezentanco. Dosegla je tudi normo za nastop na evropskem mladinskem prvenstvu, v skokih s stolpa pa je v močni mednarodni konkurenci osvojila 9. mesto.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.