Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

NK Kras

Nogometni klub Kras

Nogometnemu klubu Kras je letos drugič v zgodovini uspelo zmagati v najvišji deželni amaterski ligi in si ponovno zagotoviti igranje v državni ligi D. Prvič je slovenski klub tudi najvišje postavljena ekipa v tržaški pokrajini. Domače nastope Krasa v prejšnji sezoni so označevali dobra igra, številni zadetki in velik obisk gledalcev. Letos jim v zahtevnejši konkurenci za zdaj slabo kaže, upajmo, da se bodo kmalu pobrali.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.