Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Jaka Hvala

Jaka Hvala

Komaj 19 - letni Jaka Hvala iz Ponikev je po Solkancu Juretu Franku drugi kandidat za najvišje dosežke v zgodovini zimskih športov na Primorskem. Najprej je postal mladinski svetovni podprvak, se nato uvrstil v reprezentanco za članski svetovni pokal, kjer se je že v premiernih nastopih štirikrat uvrstil med dobitnike točk. Na finalu svetovnega pokala v Planici je kar za 59 metrov preskočil 33 let star primorski rekord Stanka Velikonje.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.