Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Špela Ponomarenko Janić

Špela Ponomarenko Janić

Špela Ponomarenko Janić se je z visokimi cilji odpravila na londonske olimpijske igre. Na 200 metrov je osvojila deseto mesto, na 500 metrov je bila dvanajsta. Kljub neuresničenim višjim ciljem njen dosežek sodi med najboljše primorske olimpijske uvrstitve.. Kajakašica Žusterne je v predolimpijskem ciklusu osvojila bronasto medaljo na 500-metrski razdalji, na tekmi svetovnega pokala v Poznanju pa je prišla do srebra.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.