Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

NK Luka Koper

Nogometni klub Luka Koper

Koprski nogometaši so minulo državno prvenstvo končali na četrtem mestu in se niso uspeli uvrstiti v evropska tekmovanja. Evropo je Koprčanom odnesel slabši začetek sezone, po zelo dobrem osrednjem delu pa je rumeno- modrim nekaj zmanjkalo v samem zaključku prvenstva. Koraki v prazno na nekaterih domačih tekmah so Koprčane oddaljili od želenega tretjega mesta, na odločilni tekmi v Mariboru pa je zmanjkalo nekaj športne sreče. Luka Koper je že uveljavila nekaj mladih igralcev, tudi v tekoči sezoni dajejo prostor številnim obetavnim nogometašem, za pozicijami, ki vodijo v Evropo, pa jeseni zaostajajo za eno mesto.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.