Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Simon Sivitz Košuta - Jaš Farneti

Jaš Farneti in Simon Sivitz Košuta

Letošnja sezona bo za 21-letna člana Jadralnega kluba Čupa Simona Sivitza Košuto in Jaša Farnetija zapisana z zlatimi črkami. V olimpijskem razredu 470 sta namreč osvojila svetovni, evropski in tudi državni mladinski naslov, na državnem prvenstvu pa sta bila med člani druga.Obetavna jadralca Jaš in Simon sta resna kandidata za nastop na olimpijskih igrah čez štiri leta v brazilskem Riu De Janeiru.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.