Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Lisa Ridolfi

Lisa Ridolfi

24-letna nabrežinska namiznoteniška igralka Lisa Ridolfi je državna prvakinja s svojim klubom Sandonatese in stalna članica državne reprezentance.Letos je v Herningu na Danskem drugič nastopila na evropskem članskem prvenstvu. V igri dvojic se skupaj z Nikoleto Stefanovo le za las ni uvrstila med najboljših osem dvojic v Evropi. Do naslednjega evropskega prvenstva se želi na mednarodni jakostni lestvici povzpeti najmanj do 200. mesta.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.