Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Jadran

Košarkarski klub Jadran

Košarkarji Jadrana uspešno igrajo v tretji državni ligi. V prejšnji sezoni so se dolgo potegovali za napredovanje v drugo ligo. Redni del so končali na odličnem 2. mestu, v četrtfinalu končnice so premagali krminsko Albo, šele v polfinalu pa jih je izločila Venezia. Upravi kluba je uspelo sestaviti zelo konkurenčno moštvo, v katerem so po povratku Daniela Baticha spet igrali skoraj vsi najboljši slovenski košarkarji v Italiji.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.