Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Vasilij Žbogar

Vasilj Žbogar

S šestim mestom v razredu finn na olimpijskih igrah v Londonu je Vasilij Žbogar vnovič zasluženo postal najboljši športnik na Primorskem.Čeprav je izolski jadralec po dveh olimpijskih medaljah naskakoval še tretjo tudi s šestim mestom ni razočaral, saj mu razmere na jadralnem polju niso bile pisane na kožo. Vasilij je letos osvojil tudi srebrno medaljo na evropskem prvenstvu in nastopil z ekipo Green.com v jadralskem pokalu Amerike.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.