Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Tanja Žakelj

Tanja Žakelj

Tanja Žakelj iz Ledin nad Idrijo je dozorela v vrhunsko profesionalno gorsko kolesarko - specialistko za kros. Članica turškega Salcana je celo sezono posvetila pripravam na olimpijski nastop in dosegla vrhunec formo točno takrat, ko je bilo najbolj pomembno, v Londonu, ko je zasedla odlično deseto mesto in prehitela slovensko tekmico Blažo Klemenčič..Potrditev dobre sezone pomeni tudi 13. mesto na svetovnem prvenstvu.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.