Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Cimos Koper

Rokometni klub Cimos Koper

Rokometni klub Cimos Koper je v zadnjem obdobju paradni konj primorskega in slovenskega športa. Pod vodstvom trenerja Fredija Radojkoviča si je lani pripel tri lovorike, v letošnji sezoni pa je na domačem prizorišču stopil korak nazaj. V državnem prvenstvu je osvojil tretje mesto, le stopničko višje je stopil v pokalnem tekmovanju, svoje zvezdne trenutke pa so koprski rokometaši doživeli na mednarodnem prizorišču.V spomladanski Ligi prvakov se je Cimos Koper povzpel vse do četrtfinala, kjer ga je zaustavil španski velikan Atletico Madrid, jeseni pa so si rumenomodri zagotovili skupinski del pokala evropske rokometne zveze.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.