Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Loris Manià

Loris Manià

Še ne 33-letni Loris Manià že sedmo leto zapored igra v najvišji italijanski odbojkarski ligi, skupno pa je to zanj že osma sezona na tej vrhunski ravni. V Modeni, zibelki državne odbojke, brani barve enega najbolj uglednih italijanskih klubov. Kot izjemno borben in priljubljen igralec si je Loria Mania prislužil kapetanski trak, to vlogo pa opravlja z vso resnostjo. V prejšnji sezoni, v kateri je odbojkar iz Števerjana odigral 28 prvenstvenih tekem in 109 setov, je bil v A1 italijanski ligi med igralci v vlogi libera na šestem mestu po učinkovitosti, v slovenskem zamejskem prostoru pa počasi vstopa med športne legende.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.