Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Tea Ugrin

Tea Ugrin

Tea Ugrin, telovadka tržaškega kluba Artistica 81, sodi med najboljše italijanske gimnastičarke novejše generacije. Letos je zablestela na evropskem mladinskem prvenstvu v Bruslju, na katerem je kot članica italijanske reprezentance osvojila srebrno kolajno v ekipnem tekmovanju in si hkrati priborila pravico za finalni nastop na gredi. S prepričljivo vajo je na svojem paradnem orodju s četrtim mestom za bronom zaostala le pičlo desetinko točke.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.