Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Luka Božič-Sašo Taljat

Luka Božič in Sašo Taljat

Kanuistični dvojec Soških elektrarn z Mosta na Soči- 23 letni Sašo Taljat in dve leti mlajši Luka Božič je že na začetku resne članske kariere doživel prvi pravi vrhunec - osmo mesto na olimpijskem slalomu v Londonu. Temu sta mojstra divjih voda dodala še naslov evropskih prvakov do 23-tih let in tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zaradi mladosti sta oba resna kandidata tudi za naslednje olimpijske igre.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.