Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Urša Kragelj

Urša Kragelj

Kajakašica Soških elektrarn, 24 letna Novogoričanka Urša Kragelj, se sicer ni uvrstila na tako zaželeno olimpijsko preizkušnjo v London, a je blestela na ostalih tekmah sezone. Najprej je na tekmi svetovnega pokala v španskem Seu d Urgellu dosegla prvo slovensko žensko zmago v tem tekmovanju. V nadaljevanju sezone pa se je še trikrat uvrstila med najboljših pet in leto končala kot skupna zmagovalka svetovnega divjevodaškega pokala med kajakašicami.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.