Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Salonit Anhovo

Odbojkarski klub Salonit Anhovo

Odbojkarski klub Salonit Anhovo se je v minuli sezoni s trenerjem Andrejem Urnautom vrnil v slovenski odbojkarski vrh, saj je v prvenstvu zasedel tretje mesto, v pokalu pa ga je v polfinalu premagal udeleženec lige prvakov ACH Volley. Največja vrednost kluba je dejstvo, da igra izključno s slovenskimi igralci in da večino moštva tvorijo fantje iz domače odbojkarske šole. V dresu državne reprezentance sta letos zaigrala bloker Danijel Koncilija in libero Jani Kovačič.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.