Naš športnik 2012

Naš športnik 2012

Tadei Pivk

Tadei Pivk

Za Tadeiem Pivkom je izjemno uspešna sezona. Športnik iz Žabnic je namreč osvojil naslov državnega prvaka v gorskem teku. Pivk, član društva Aldo Moro, je nastopil letos na več kot dvajsetih tekmah in bil največkrat prvi, najbolj ponosen pa je na zmago na Trofeji Scaccabarozzi, skymarathonu, na katerem je v ostri mednarodni konkurenci zmagal po 43 kilometrih teka, med katerimi je premagal 6.400 metrov višinske razlike.

  • Primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI, Novi Matajur, www.slosport.org ter Regionalni RTV center, Radio Koper, TV Koper Capodistria in Primorske novice smo tudi letos izbrale najboljše športnice, športnike in športne ekipe v sončnem letu 2012 in jih sinoči v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku (o tem bomo poročali v jutrišnji številki) tudi skupaj slovesno nagradili, kar je obmejna pobuda že vse od leta 1983.
    Na obeh straneh smo izbirali po tri posameznike, posameznice in športne ekipe.
    Najboljše med Slovenci v Italiji smo izbirali novinarji Primorskega dnevnika, slovenskih sporedov RAI in spletne strani slosport.org. V poštev so prišli uspehi, doseženi med člani in mladinci.