10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

Uspešna operacija Torta za mamo št. 5

Otroška skupina Tamare Petaros (Kroma)

OTROŠKA SKUPINA TAMARE PETAROS

V gledaliških nastopih otrok se marsikdaj razkrivajo presenetljivo sproščeni komedijski talenti. To velja tudi za igro Torta za mamo št. 5, s katero se je v nedeljo predstavila Otroška dramska skupina Tamare Petaros, ki deluje v okviru društva Finžgarjev dom na Opčinah.

Za skupino, v kateri nastopajo v glavnem osnovnošolski otroci in nekaj srednješolcev, je zadnja leta značilna gledališka »nanizanka« Torta za mamo, ki je letos dosegla peto epizodo. Avtorica Lučka Susič je za glavne junake izbrala brate Tomaža, Mateja in Bredo, ki hočejo mamo presenetiti s čokoladno torto, a med ubijanjem jajc in mešanjem kreme vedno pride kaj vmes, letos denimo mala tolpa zaprašenih vrstnikov, ki so se na podstrešju šli lovce na duhove. Po srečnem naključju pa na koncu vendarle dobijo okusno doma pripravljeno torto.

Prijetna igra sloni na sproščeni in razigrani interpretaciji dečkov, zlasti Boštjana Petarosa, ki igra sladkosnedega vihravega Tomaža, in tudi Davida Balbinota, ki je vskočil v vlogo bolj razsodnega Mateja, ter članov deške tolpe. Res pa so liki dečkov nekako bolj simpatični od dekliških, bolj pristni in prikupno poredni, skratka bolj prepričljivi.
Predstavo je režirala Manica Maver, sceno je oblikovala Veronika Škerlavaj, za luči pa je poskrbel Samuel Kralj.