10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

Raznolike veščinegojencev igralskega tečaja

Gojenci StudioArta (Kroma)

STUDIOART ODZNOTER–NAVZVEN

Zunaj tekmovalnih kategorij so v ponedeljek, 24. t. m., na Zamejskem festivalu amaterskih dramskih skupin v Mavhinjah najprej nastopili gojenci treh letnikov StudioArta s predstavo, ki so jo pripravili kot produkcijo letošnjega učnega programa in s katero so že nastopili v mali dvorani tržaškega Kulturnega doma 13. junija.
Nastop je bil okvirno razdeljen na tri sklope. Najprej sta se predstavili gojenki prvega letnika Jasmina Gruden in Izabela Forčič s štirimi Binomi italijanskega dramatika Luigija Gozzija: nizi dialogov izpostavljajo čustveni naboj, ki se skriva v navidezno nepomembnih vsakdanjih odnosih. Mladi igralki sta jih pripravili pod vodstvom mentorja Sergeja Verča. Na koreografiji in mimiki je bil osredotočen drugi sklop, ki so ga pod mentorstvom Uršule Teržan pripravili Emy Coslevaz, Damjan Gomisel, Andraž Jug, Martina Slavec in Sophie Vinci.

Glavni poudarek nastopa je bil na sklepnem sklopu prizorov, ki jih je sedem gojencev pod mentorstvom Jureta Novaka in lektorja Tomaža Grubenška pripravilo na določene teme in v katerih so nastopili bodisi sami bodisi skupaj s so-tečajniki. Tako je Jasmina Gruden z rahlo ironijo predstavila z nakupovalno mrzlico obsedeno dekle; Sophie Vinci v skoraj nemem prizoru nanizala vrsto različnih občutkov ob misli na moškega; Andraž Jug je zaigral napadalnega raperja; Emy Coslovaz samozavestno mlado žensko, ki zapušča partnerja; Damjan Gomisel mladega moškega, ki dvomi o čustvih svojega dekleta; Martina Slavec je svoj projekt posvetila ruski pesnici Ani Ahmatovi; Nejc Laščak je izpovedal svoje misli o gledališču.