10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

Čokoladne sanje na domačem odru

Otroška dramska skupina SKD Cerovlje-Mavninje (Kroma)

ŠKD CEROVLJE-MAVHINJE

Ponedeljkova močna ohladitev je nekoliko pokvarila veselje organizatorjev festivala, saj obnovljena otroška dramska skupina domačega društva ni mogla nastopiti na trgu pod hladnim milim nebom, temveč se je zatekla pod šotor, kar je vrh vsega terjalo nekaj zamudnih priprav pred nastopom. Kakorkoli že, vzdušje je bilo kljub vsemu nabito z navdušenim pričakovanjem, tako da je tudi nastavljanje reflektorjev tik pred začetkom predstavice povečevalo napetost.

Igro z naslovom Čokoladne sanje je napisala in režirala Veronika Don v sodelovanju z Evo Kranjec. Glavni junak je zajček Valentinko, ki vsem zaljubljenim prebivalcem gozdne vasice – medotu in medvedki, jelenčku in srni, dihurju in dihurki - nosi čokoladna srca, le nekomu ne - in to tisti, ki mu je najbolj pri srcu. Zajklja se na koncu naveliča čakanja, še posebej ker se je mednju vmešala zapeljiva lisička, in Valentinka zapusti, toda ker pripovedovalka noče žalostnega konca, se čas zavrti nazaj in živalicam uspe, da zaljubljenca spravijo skupaj.

Enajstim nastopajočim otroške dramske skupine ŠKD Cerovlje-Mavhinje se, po pravici povedano, pozna, da so še začetniki in niso sproščeno naravni kot sovrstniki iz skupin, ki že dolgo delujejo. Vendar iz igrice, ki so jo predstavili na domačem trgu, vejeta simpatija in tovarištvo, za katerega je najbolj pomembno, da nekaj narediš skupaj z drugimi. Preprosta predstavica je polna barv, s poslikanimi kulisami, raznolikimi živalskimi kostumi in celo s harmonikarskim duom v živo.