10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

V sredo Tri male račke

MTKB in sorodniki so uprizorili Tri male račke (KROMA)

MALA TRŽAŠKA KABARETNA BANDA IN SORODNIKI

Mala tržaška kabaretna banda, ki se je doslej že velikokrat udeležila mavhinjskega festivala, se je letos predstavila z novim žanrom in v nekoliko prenovljeni zasedbi: pridružili so se gospa Veronika Gerdol, otroka Goran in Katarina Polojaz ter prijateljica Biserka Cesar; medtem ko je predstava namenjena otrokom, za katere so na oder postavili znano norveško pravljico o <+nero>Treh malih račkah<+tondo>, ki z zvijačo uženejo strašnega volka.
Zgodba je preprosta: račke, a tudi prebivalci male vasi na robu potoka, bi rade prišle preko mosta na drugi breg, kjer je mikaven zelen travnik; toda most straži strašen volk, ki požre vse, ki si drznejo stopiti nanj. Kot se za pravljice spodobi, so majhni junaki brihtnejši od silakov.

Drobno zgodbo so nastopajoči obogatili s številnimi elementi, z glasbo in petimi in plesnimi točkami, zlasti pa s številnimi gagi, klasičnimi in sicer znanimi, ki pa vendar vsakič vžgejo, kot so z glasnim smehom večkrat dokazali gledalci, med katerimi je bilo zelo veliko otrok. Po pravici povedano, je nastop MTKB in sorodnikov marsikdaj spominjal na družinsko zabavo, vendar z iskrenim namenom, da bi zabavali tudi gledalce, kar jim je uspelo, tudi po zaslugi zelo sproščenih malih igralcev Gorana in Katarine Polojaz v vlogi račke Male in račke Suhe. Prepričljivi so bili tudi odrasli: Fabrizio Polojaz v dvojni vlogi vaškega župana in strašnega volka, Biserka Cesar kot velika račka Pikica in Veronika Gerdol kot županova žena. Predstavo je v živo spremljal na harmoniko Aljoša Saksida. Pripovedko je priredila in režirala Veronika Gerdol.