10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

10. zamejski festival amaterskih dramskih skupin

Pravljični svet poln petja, plesa in humorja

Otroška dramska skupina Breg (Kroma)

OTROŠKA DRAMSKA SKUPINA BREG

Predstave, ki jih pod uspešnim in, kot kaže, priljubljenim vodstvom Bože Hrvatič, postavlja Otroška dramska skupina Breg, odlikuje polno petih točk, tudi zahtevnih, in dober odmerek plesnih točk, ob vsem tem igralska plat nikakor ni zanemarjena. Poleg tega je v Božinih predstavah res veliko nastopajočih, tako da je mavhinjski oder pod šotorom, kjer so nastopili, skoraj nekoliko premajhen.

Letos je skupina Breg pripravila predstavo Večerne pravljice Ole-Luk-Oieja. Naslovni junak je uspavalček iz pripovedke Hansa Christiana Andersena, ki otrokom ponoči pripoveduje pravljice. V priredbi Bože Hrvatič pove najprej pravljico o Princesi z zlatom v grlu, ki prečudovito poje in hoče za moža mladeniča z enako lepim glasom, nato pa pravljico o Svinjskem pastirju, ki je pravzaprav preoblečen kraljevič, ki hoče kaznovati cesarjevo hčerko, ker je zavrnila njegove dragocene žive darove, medtem ko ceni mehanske igrače svinjskega pastirja. Za konec kraljevič pove še, zakaj slavček poje le ponoči.

Predstava je res polna petja: nastopajoči pojejo v zboru in sami; petje marsikdaj dopolnjuje ples; polno je dialogov, resnih in šaljivih, kakršne so pripombe služkinje v prvi pravljici. Vsekakor igra terja od malih igralcev sproščenost in zlasti samozavestnost. Pri postavitvi predstave sta sodelovali še mentorici Dajana Hočevar, in Klara Vodopivec in avtorica glasbene spremljave Anastasia Purič. Sceno si je zamislila Dajana Hočevar, ki je s Slavico Čurman poskrbela tudi za kostume.