Naš Športnik 2016

Naš Športnik 2016

Andreja Klepač

Andreja Klepač

 Koprčanka Andreja Klepač te dni začenja svojo dvanajsto sezono med poklicno svetovno teniško elito. Zadnja leta je po poškodbah prilagodila športno pot, tako da danes nastopa le med dvojicami. Potem ko je lani novo leto pričakala 25. na svetu v razvrstitvi igralk pri dvojicah, je letos pred novim odhodom v Avstralijo, kjer se vsako leto začenja sezona, uvrščena štiri kline nižje. 29. mesto pomeni, da ostaja v širšem svetovnem vrhu, toda od končane sezone je vendarle pričakovala več. Po odprtem prvenstvu Avstralije sta namreč sklenili sodelovanje s Katarino Srebotnik, daleč najuspešnejšo teniško igralko v samostojni Sloveniji in že leta eno boljših igralk na svetu v igri dvojic. Četrtfinale odprtega prvenstva ZDA, polfinale masters turnirja v Montrealu in prestižna zmaga nad ameriškima sestrama Williams na turnirju v Rimu so njuni najboljši dosežki, ki pa igralki niso zadovoljili. Tako bosta novo sezono začeli z novima soigralkama, Andreja Klepač z izkušeno in zelo raznovrstno igralko Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Pomembno je, da sta sodelovanje sklenili dovolj zgodaj pred prvimi turnirji, tako se bosta lahko skupaj osredotočili na nastope.
Andreja Klepač in njen dolgoletni trener Primož Starčič sta si za osrednja cilja nove sezone zadala uvrstitev med osmerico parov, ki ob koncu sezone igrajo na mastersu, in preboj med najboljših 20 na svetovni lestvici.
Dvojica Klepač-Martinez bo sezono začela na turnirjih v Brisbanu, Sydneyju in Melbournu.
(bg)

  • Rojena 13. marca 1986, doma je v Kopru.
    Nastopa pod okriljem TK Murska Sobota.
    Največji uspehi - polfinale v mešanih dvojicah na odprtem prvenstvu Avstralije, četrtfinale grand slam turnirjev dvojic v Melbournu in New Yorku, štiri WTA zmage (Seul 2015, New Haven, Baastad 2014, Bad Gastein 2013). Še šestkrat je igrala v finalu, posamično leta 2008 v finalu turnirja v Budimpešti.