Naš Športnik 2016

Naš Športnik 2016

Tea Ugrin

Tea Ugrin

Najboljša športnica Primorske 2015, tržaška telovadka Tea Ugrin, je bila resna kandidatka za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, a se je morala naposled sanjam odpovedati. Novembra lani si je z močno pomlajeno ekipo italijanskih telovadk priborila vozovnico za Rio, prav takrat pa so 19-letno članico tržaške Artistice ‘81 začele pestiti bolečine na desni nogi, ki so bile tako resne, da se je naposled julija odločila za kirurški poseg. Ponovila se ji je poškodba, ki jo je pred leti pestila na levi nogi (kostni izrastek je pritiskal na ahilovo tetivo). Kljub bolečinam je Ugrinova do julija intenzivno trenirala, sodelovala na zbirnih treningih reprezentance in nastopala v ekipnem prvenstvu A-lige, kjer je s tržaškim klubom osvojila drugo mesto. Svoj zadnji letošnji nastop je naposled zbrala julija letos v Turinu, ko je tekmovala na državnem prvenstvu. Državna prvakinja v mnogoboju v letih 2013 in 2015 se je morala letos zadovoljiti z 12. mestom. Bolečine ji tokrat niso dovolile, da bi nastopila v vseh disciplinah mnogoboja. Na bradlji je bila druga, na gredi enajsta, na ostalih orodjih pa ni tekmovala.
Jeklena volja je Ugrinovo kmalu znova pripeljala v telovadnico, kjer je vestno trenirala že nekaj dni po operaciji, še z mavcem na nogi. Tačas še vadi po prilagojenem programu (formo lahko vzdržuje predvsem na bradlji), januarja pa naj bi spet trenirala na vseh orodjih. Vztrajno in ambiciozno dekle želi namreč čim prej spet med elito. Prvi vlak je že mimo, prihaja pa drugi: Tokio 2020.
(vs)

  • Rojena 12. junija 1998, živi pri Ferlugih pri Trstu.
    Nastopa za tržaški klub Artistica ‘81.
    Najboljši dosežki - 2. mesto (ekipno) na evropskem mladinskem prvenstvu 2012, 3. na olimpijskem festivalu EYOF 2013 na bradlji, 1. na DP 2013 in 2015, 5. (ekipno) na svetovnem prvenstvu 2015, 14. na svetovnem prvenstvu 2015 v mnogoboju, 2. mesto v prvenstvu A-lige 2016, 12. mesto na državnem prvenstvu 2016 v mnogoboju.