Naš Športnik 2016

Naš Športnik 2016

Dean Bombač

Dean Bombač

Za koprskega rokometaša Deana Bombača je bilo leto 2016 gotovo eno prelomnih. V 27. letu je dosegel polno športno zrelost, kar dokazujejo tudi priznanja oziroma nominacije, namenjene otroku koprskega rokometa. Zanj je morda še največje priznanje, da ga je v svoje vrste zvabil zmagovalec letošnje lige prvakov, poljski klub Kielce, ki ga vodi eden najbolj trofejnih trenerjev na svetu Talant Dušebajev. Koprski dirigent si je poletni prestop prislužil z imenitnimi predstavami v dresu madžarskega Szegeda, kjer je v dveh letih postal pravi ljubljenec navijačev.
Ko se je na Madžarsko jeseni vrnil v dresu Kielc, so mu pripravili veličasten sprejem. Pri Szegedu je bil osrednja figura, okrog katere se je vrtela igra madžarskih prvakov. Nič manj pomembne vloge nima v šampionskem ustroju poljskih prvakov. Posebno poglavje je Bombač leta 2016 spisal tudi v reprezentančnem dresu. Začetek, ko se je morala slovenska izbrana vrsta že po skupinskem delu posloviti od evropskega prvenstva, sicer ni bil najbolj spodbuden, zato pa je imelo nadaljevanje reprezentančne zgodbe precej lepše obrise.
Največji rezultatski podvig so rokometaši uprizorili na aprilskih kvalifikacijah, kjer so se prek rokometne velesile Španije prebili na olimpijske igre. Pred Riom so na poti do svetovnega prvenstva v Franciji preskočili tudi visoko norveško oviro. V obeh primerih je Bombaču pripadla vidna vloga, tako kot tudi na olimpijskih igrah, kjer pa ga je pred četrtfinalom zaustavila poškodba. Ta mu je prekrižala načrte tudi ob koncu koledarskega leta.
(aso)

  • Rojen 4. aprila 1989, doma je v Kopru.
    Nastopa za KS Vive Tauron Kielce.
    Najboljši dosežki - z RK Cimos trikrat pokalni prvak Slovenije (2008, 2009 in 2011) in državni prvak v sezoni 2010/11; evropski prvak v pokalu challenge leta 2011; z reprezentanco četrtfinale olimpijskih iger.