Naš Športnik 2016

Naš Športnik 2016

Gen-I Go Volley

Gen-I Volley

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja z istoimenskim zanesljivim pokroviteljem in z zagnanim predsednikom Miho Mačusom v zadnjih treh letih postopno vračajo novogoriško žensko odbojko tja, kjer je bila v zlatih denarnih časih nekdanjega glavnega pokrovitelja Hita med letoma 2003 in 2010, ko so se državni in pokalni naslovi ali vsaj stopničke v domačih tekmovanjih kar vrstili. Minulo državno prvenstvo so Novogoričanke končale na četrtem mestu, uvrstile pa so se tudi v polfinale pokala, kar jim pred tem ni uspelo štiri leta. Po poletnih spremembah, ko je na trenerskem mestu Luigija Schiavona zamenjal Alen Bektašević, se je napredek nadaljeval. Ekipa je jesenski del prvenstva sklenila na tretjem mestu in se je že uvrstila v četrtfinale pokala. Klubska odbojkarska šola je množična in kakovostna. Mladinke so bile v minuli sezoni pete, kadetinje pa druge v državi. Članici kadetske reprezentance sta Nika Bavdaž in Urša Urši, klub pa bo januarja gostil turnir skupine C kvalifikacij za kadetsko EP. V mladinski reprezentanci je letos zaigrala Teja Bavdaž.
Tudi v novi sezoni mlajšim selekcijam dobro kaže. Mladinsko državno prvenstvo se je pred kratkim že končalo, Gen-I Volley pa je prvak. Kadetinje so prve v svoji predtekmovalni skupini in merijo podobno visoko. Novogoriška odbojkarska šola je v zadnjem obdobju dala članico državne reprezentance, blokerko Tino Grudina, ki ta čas uspešno igra za državnega prvaka Calcit in se je izkazala tudi v ligi prvakov. V Calcit je prestopila še Maja Pahor.
(im)

  • Ustanovljen leta 1973.
    Proračun - približno 110.000 evrov.
    Najboljši dosežki - državni prvaki 2003, 2007, 2008; pokalni zmagovalci 2006, 2007, 2008, 2009; srednjeevropski prvaki 2008; Evropa - pokal CEV 2007 in 2008 - osmina finala; challenge 2009 - šestnajstina