Pust 2011

Pust 2011

Gradnja vozov na začetku, srečke loterije že v prodaji

Skupina iz Sovodenj na lanskem sprevodu (Bumbaca)

Ker bo letos sovodenjski pustni sprevod društva Karnival komaj 6. marca, je pri sodelujočih društvih šele pri začetku gradnja pustnih vozov. Z delom so pustni mojstri pričeli v prejšnjih dneh, s pospeškom pa bo potekalo v prihodnjih tednih. Pri Karnivalu še zbirajo prijave za pustno povorko, po številu doslej že vpisanih skupinah in vozovih pa že vnaprej napovedujejo, da bo tudi letošnji sovodenjski pust množičen in raznolik. Z gradnjo pustnega voza so že začeli pri treh od štirih ustanovnih članic Karnivala, in sicer pri društvih Sovodnje, Oton Župančič iz Štandreža in Briški grič iz Števerjana.

Kot skupina se bodo po drugi strani udeležili sovodenjske povorke pustarji iz društva Skala iz Gabrij.
Sovodenjski pust se bo tako pričel v petek, 4. marca, s plesom s skupino Spring in DJ-em Stanetom, dan kasneje, 5.
marca, bo nastopila skupina The Maff, tradicionalni vrhunec s povorko po Sovodnjah pa bo v nedeljo, 6. marca, ob 14. uri; sprevodu bo sledil ples po ritmih skupine Happy Day. Letošnja novost bo v torek, 8. marca, od 14.
ure dalje otroško pustno rajanje, ob 20.30 pa še ples z DJ-em Stanetom in pustni »Sexy show«, med katerim bodo mednarodni dan žena obeležili s striptizom treh domačih lepotcev.
Kot je tudi tradicija, že poteka prodaja srečk loterije, ki bo najsrečnejšega nagradila z enotedenskimi počitnicami za dve osebi na Djerbi v Tuniziji (od 1. do 12. aprila letos). Dobitnik druge nagrade bo preživel vikend v termah Čatež, ostale srečneže pa bodo razveselili konzola Microsoft Xbox 360, večerja za dve osebi v znanem domačem gostišču, digitalni fotoaparat, aparat za pripravo kave, mikrovalovna pečica, domač pršut, košara gastronomskih dobrot, kartica Mediaset Premium za zemeljsko digitalno televizijo, brezžični stacionarni telefon in konfekcije izbranih vin. Informacije o sovodenjskem pustovanju so na voljo tudi na spletni strani www.karnival.it in na družbeni mreži Facebook.
Sovodenjski pustni sprevod je vključen v Posoški pust, ki se bo začel v soboto, 26. februarja, v Gradežu, v nedeljo, 27. februarja, pa še s povorko v Gorici; na njej naj bi sodelovali pustarji iz Sovodenj, tudi v tem primeru pa vpise na povorko še zbirajo. Ob Gradežu (26. februarja), Gorici (27. februarja) in Sovodnjah (6. marca) bodo sprevodi še 5. marca v Ronkah, 6. marca v Romansu in 8. marca v Tržiču. (dr)