Kraška ohcet 2011

Kraška ohcet 2011

Aleš po več poskusih splezal v Martinino »kambr'co«

Aleš se je moral dobro potruditi in šele po več neuspelih poskusih je le splezal v »kambr’co« svoje izvoljenke Martine (KROMA)

V starih časih so bili ženini romantične duše in so radi prepevali bodočim nevestam. Tako je storil tudi Aleš, ki je na včerajšnji podoknici zapel Martini ob spremljavi godcev in pevcev. Množica ljudi se je ob 22. uri zbrala okrog Komunske štjerne in nestrpno pričakovala, da se bo Martina prikazala na oknu svoje »kambr'ce«. In končno je pokukala skoz okno, a na žalost je Aleševo petje prebudilo tudi njegovo bodočo taščo, ki je mislila, da so mačke. Ampak saj se mačke ne gonijo poleti! Naposled pa je ugotovila, da razgrajajo »mačkoni na dveh nogah«. Aleš pa se ni vdal. Podal se je odločno gor po strmi lestvi in po več poskusih mu je končno uspelo smukniti skozi okno v sobo svoje izvoljenke. Tako sta mlada zaročenca lahko veselo in nasmejano pomahala občinstvu. Vroča srca pojočih repenskih fantov pa je ohladila tašča z vsebino nočne posode. Letos pa se je ženin soočil z novo taščo, saj je vlogo nevestine matere prvič zaigrala Silvana Škabar.
Današnji osrednji dogodek 25. Kraške ohceti bo prevoz bale, ki jo bodo repenski fantje ob 20.30 prepeljali z nevestinega »fiktivnega« doma na Colu v repensko Kraško hišo, ki ponazarja ženinov dom. Jutri pa bosta Martina in Aleš končno izrekla slavnostno obljubo pred svojimi dragimi in stotinami kraških narodnih noš v cerkvici na Tabru. (and)