Zlati let 2014

Zlati let 2014

Nagrajevanje na Proseku

Z nagrajevanja na Proseku

Protagonistov je bilo na nagrajevanju zlati let v Kulturnem domu na Proseku več. Bili so, kajpak, to predvsem športniki in športne ekipe, posredno pa tudi njihova društva. Podelili smo kar 16 priznanj, še tri za zaslužnega trenerja in odbornika pa je podelilo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, že četrto leto naš partner pri nagrajevanju najboljših slovensko govorečih športnikov slovenskih športnih društev v Italiji. Poleg zmagovalcev izbora, ki smo jih s pomočjo strokovnih komisij določili v našem uredništvu, je priznanje prejelo še skoraj drugih 30 športnikov in športnic, ki so se pred včerajšnjo slovesno razglastvijo uvrstili v najožji seznam nominirancev.
A protagonisti so bili sinoči v prepolni dvorani na Proseku tudi drugi. Seveda voditelja Evgen Ban in Marko Sancin, oziroma točneje njegov bratranec, brkati barman Darko Santin (v dogajanje se je vključeval iz bara sosednjega Primorja), ki sta pričarala v dvorani veselo ozračje in velikokrat spravila v smeh gledalce s svojimi šalami in humorističnimi prizori. Izjemno privlačen je bil tudi nastop vrhunske novogoriške skupine break dance Vip dance company, ki je na odru postregla z izjemnimi plesno-akrobatskimi vragolijami, posebno v zaključni točki, po kateri je doživela pravo ovacijo.
Marija Čuka, ki je nominacije prebiral na lanski slovesnosti, so letos zamenjali deželna svetnika Igor Gabrovec in Stefano Ukmar ter kolegica iz uredništva Rai Eva Ciuk (hvala vsem trem), ki so se morali na odru braniti tudi pred zbadljivkami Bana, nagrade pa so podeljevali naš odgovorni urednik Dušan Udovič, predsednik naše zadruge Jure Kufersin in predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, v dvorani pa so bili prisotni še drugi gostje iz družbenega in političnega sveta, med temi odbornik za šport na tržaški Pokrajini iIor Dolenc, predsednik tržaškega občinskega sveta Iztok Furlanič ter Walter Bandelj za SSO in Tomaž Ban za SKGZ.
Imena zmagovalcev v ekipnih športih objavljamo posebej, njih smo posebej predstavili že v preteklih dneh. Naj zato tokrat zapišemo kdo so nagrajenci, imena katerih smo včeraj javno prvič razkrili. Za odmeven mednarodni uspeh smo priznanje podelili dobitnici dveh kolajn na evropskem prvenstvu v konjskem trecu Irini Počkar, nagrado brez meja smo podelili karateistu Shinkai karate cluba Matteu Blocarju, državnemu prvaku Libertas, za mladega upa smo imenovali smučarko SK Brdina Katrin Don, zdaj že bivši trener Jadrana Andrea Mura pa je bil imenovan za trenerja leta.
Za ekipo leta smo v mladinski kategoriji izbrali odbojkarje under 18 Olympie, ki so bili lani 6. v Italiji v svoji kategoriji, na članski ravni pa ex aequo nogometaše Vesne in odbojkarje Olympie. Oboji so v minuli sezoni dosegli napredovanje v visoko ligo. Priznanje sta predsednikoma Robertu Vidoniju in Mihaelu Corsiju izročila predstavnika NK Kras Bruno Milič in ŠZ Jadran Sandi Rauber, klubov, ki sta bila letos nagrajena na prireditvi naš športnik 2014.
Protagonist je bila tudi gledalka v dvorani Dolores Husu. Zmagala je namreč bon za dvodnevno bivanje v Termah Maribor!