Naš Športnik 2016

Naš Športnik 2016

Urša Kragelj

Urška Kragelj

Majsko prvenstvo stare celine v Liptovskem Mikulašu bo Urši Kragelj ostalo v posebej lepem spominu. Dobila je interni dvoboj z Evo Terčelj in si priveslala olimpijsko vozovnico v slalomu na divjih vodah. Svojo uvrstitev v Rio pa je potrdila z izvrstnim finalnim nastopom, v katerem je posegla po srebrni medalji. Slovaška ji je nasploh pri srcu. Pred šestimi leti je Novogoričanka v Bratislavi, prav tako na evropskem prvenstvu (EP), osvojila svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih v članski konkurenci in s tem potrdila lepe obete iz mlajših kategorij.
Kajakašici Soških elektrarn nato ni šlo vse po (olimpijskih) željah. Dvakrat se je že potegovala za uvrstitev na največji športni dogodek, posebej boleča je bila izkušnja iz leta 2012, ko je morala vozovnico za London prepustiti Terčeljevi.
Grenak priokus je potem vsaj delno sprala z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. V novem olimpijskem ciklusu so sledili vzponi in padci, na EP pa je pokazala svojo vrednost.
Rio je prinesel nov izziv in tudi novo izkušnjo. Poglavitni cilj je z uvrstitvijo v finale deseterice izpolnila. Tihe želje so verjetno segale više od devetega mesta v nabrušeni konkurenci. Kragljeva na igrah ni izpeljala svojih življenjskih voženj, kar je po svoje tudi dobro znamenje za tekmovalno prihodnost. Za vrhunske rezultate se morajo pravilno razporediti vsi koščki sestavljanke. Ne nazadnje so pomembne tudi izkušnje. O tem bi kaj več lahko povedala olimpijska prvakinja, Španka Maialen Chourraut in slovenski slalomski junak iz Ria Peter Kauzer. Oba štejeta po 33 let. (aso)

  • Rojena 2. julija 1988, doma je v Novi Gorici.
    Nastopa za KK Soške elektrarne.
    Najboljši dosežki - 1. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala 2012, 2. mesto na evropskem prvenstvu 2016, 3. mesto na EP 2010, 8. mesto na svetovnem prvenstvu 2009, 9. mesto na olimpijskih igrah 2016.