Torek, 09 april 2024
Iskanje

Orožje in mamila iskali tudi v Novi Gorici

17. mar. 2014 | 16:48
Dark Theme

Gorenjski kriminalisti so na območju kranjske, ljubljanske in novogoriške policijske uprave zaključili dve kriminalistični preiskavi, v katerih so na podlagi sodnih odredb izvedli 38 hišnih preiskav stanovanj in vozil pri 40 osumljencih, pri katerih iščejo predmete in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Preiskava poteka v smeri sumov storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja, usmerja jo kranjsko okrožno državno tožilstvo. Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem je zagrožena kazen do 10 let zapora. Kriminalisti so 30 osebam odvzeli prostost, ki bodo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržane.
Na generalni policijski upravi v zvezi z omenjenimi preiskavami niso dajali podrobnejših informacij, več naj bi bilo znanega predvidoma v sredo na tiskovni konferenci. So pa preiskave potekale tudi v Novi Gorici. Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) pa so zaključili leto in pol trajajočo preiskavo s področja organizirane kriminalitete. V preiskavah je sodelovalo preko 200 kriminalistov iz ljubljanske, mariborske, novogoriške, koprske, novomeške policijske uprave, preiskovalci NPU in policisti posebne policijske enote ter vodniki službenih psov, ki izvajajo 22 preiskav stanovanj in vozil osumljencev. Preiskave so potekale na območjih kranjske, ljubljanske, novomeške, koprske, novogoriške in mariborske policijske uprave.
Preiskavo NPU usmerja specializirano državno tožilstvo, nanaša pa se na sum storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in goljufije. Preiskovalci so na podlagi zakona o kazenskem postopku, zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih, 19 osumljenim osebam odvzeli prostost, ki bodo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava