Petek, 19 april 2024
Iskanje

V Jamljah odpirajo butični hotel

29. mar. 2014 | 18:30
Dark Theme

S prihodnjo soboto bodo začeli sprejemati prve goste v novem butičnem hotelu, ki ga je v Jamljah zgradilo podjetje Pahor. »Naša ciljna publika so turisti, ki bodo prihajali k nam na vikend iz Avstrije, Slovenije, Veneta, skratka iz krajev, ki so oddaljeni eno uro vožnje od nas. Med tednom pa bo naš hotel namenjen poslovnežem, ki potujejo preko naših krajev, in inženirjem, ki delajo na Tržiškem, zlasti v ladjedelnici,« pravi Ivan Pahor in pojasnjuje, da so butični hoteli večinoma majhni majhni družinski hoteli, ki ponujajo individualno obravnavo vsakega gosta, obenem pa kvalificirano osebje, ki je gostom vedno na razpolago.
V novem jameljskem hotelu bo 12 sob s skupno 25 ležišči. »V hotelu imamo tudi jedilnico za šestdeset ljudi in zajtrkovalnico s 16 mesti; hotel bo seveda odprt vse dni v tednu, kar velja tudi za njegovo restavracijo,« pravi Pahor in razlaga, da ne bo namenjena le gostom hotela, ampak vsem, ki si bodo zaželeli pristne hrane. »Pod hotelom je tudi 70 kvadratnih metrov velika klet, tako da bomo začetno imeli gostje na voljo vrhunska vina šestih kraških in štirih briških proizvajalcev; seveda bomo točili tudi naše vino, ki ga pridelamo v Jamljah,« pravi naš sogovornik in poudarja, da so se gradnje hotela lotili predvsem iz ljubezni do domače vasi. Kjer je danes hotel, je nekoč stala priznana gostilna, ki jo je svojčas vodila družina Soban. »Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili tako dobre pozicije ob cesti, in da bi ne bilo nikogar, ki bi bil pripravljen si zavihati rokave za oživitev nekdanje gostinske dejavnosti,« poudarja Pahor.
V novem hotelu bo zaposlenih pet oseb; med njimi so trije domačini, eden je iz Tržiča, eden pa iz Nove Gorice. »Promocijske brošure bodo v slovenščini, italijanščini, nemščini in angleščini. Štirijezični bo tudi jedilni list, goste bomo nagovarjali v štirih jezikih... ne, ne... v petih, dodati je treba še hrvaščino,« poudarja Pahor, ki se s podjetjem v Tržiču prvenstveno ukvarja z uvozom in izvorom nebarvnih kovin, izkušnje pa ima tudi v gostinstvu. Njegova družina je preko trideset let vodila najprej osmico, nato pa agriturizem v zgornjem delu Jamelj. »Decembra smo agriturizem dokončno zaprli, zdaj pa odpiramo hotel,« še razlaga. V gradnjo hotela sta bila vložena dva milijona evrov, naložba naj bi se povrnila v desetih - petnajstih letih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava