Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Boj« se je začel na spletu

29. mar. 2014 | 18:37
Dark Theme

Manj kot dva meseca pred občinskimi volitvami postaja vse bolj jasno, da bo splet tudi na krajevni ravni odigral pomembnejšo vlogo kot pred petimi leti, ko so v Doberdobu, Sovodnjah in Števerjanu zadnjič obnavljali občinske uprave. S svojim Facebook profilom se je kot prva pojavila sovodenjska Občinska enotnost, nekaj dni kasneje se ji je pridružila doberdobska občanska lista Za Doberdob, tako da so zaenkrat brez spletne zastopanosti le Števerjanci.
V Sovodnjah je Erik Figelj prvo sporočilo na zidu Facebook skupine Občinske enotnosti objavil 12. marca, ko je slehernega volivca pozval: »Sledi naši skupini, da boš tudi ti zavestno volil novo upravo sovodenjske občine.« Po prvem pozivu so 16. marca razkrili še ime svoje županske kandidatke Alenke Florenin, v naslednjih dneh pa se je razvila debata, ki jo je sprožil pokrajinski tajnik stranke Slovenske skupnosti (SSk) Julijan Čavdek. »Ali se bomo dogovorili za skupno upravljanje?« je zapisal Čavdek in prejel več odklonilnih odgovorov z različnimi utemeljitvami, ki jih vsakdo lahko še vedno prebere na zidu sovodenjske Občinske enotnosti.
Že ima svoj Facebook profil tudi doberdobska občanska lista Za Doberdob, ki je pa zaenkrat še brez županskega kandidata. Njegovo ime bo znano v prihodnjih dneh, medtem ko naj bi bila lista v glavnem sestavljena. Na njej so predstavniki SSk in civilne družbe, ki so prepričani, da bo volilna tekma v Doberdobu vsekakor bolj izenačena kot pred petimi leti, ko je župan Paolo Vizintin premočno zmagal.
Na zidu liste Za Doberdob so doslej objavili nekaj konkretnih razvojnih predlogov; nazadnje so se razpisali o Doberdobskem jezeru, ki potrebuje pomoč predvsem, kar se tiče čiščenja podrasti in tujerodnih rastlin. Seveda se je tudi na zidu liste Za Doberdob zbralo nekaj kritičnih pripomb; predvsem si želijo ljudje izvedeti, zakaj naj bi glasovali za novo listo in v čem se njen program razlikuje od programskih smernic sedanje upravne večine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava