Petek, 26 april 2024
Iskanje

Kitajski »bazar« v Štandrežu

5. maj. 2014 | 19:28
Dark Theme

V nakupovalnem središču Smart v Štandrežu bodo v prihodnjih dneh odprli novo trgovino. Prazne prostore v prvem nadstropju centra, ki ga je januarja po petnajstih letih zapustila trgovina Buonacquisto, je prevzela kitajska družba, ki že upravlja dve podobni prodajalni v Tavagnaccu in v kraju Bagnaria Arsa.
Lastniki nakupovalnega središča v Ulici Tabai so dogovor s kitajskimi trgovci sklenili v prejšnjih mesecih, v teh dneh pa je urejanje prodajnih prostorov v polnem teku. »Trgovino bodo po vsej verjetnosti odprli že v tem tednu,« pravi poverjeni upravitelj centra Smart Megastore Luigi Schiochet, po katerem bo nova trgovina »značilen kitajski "bazar", v katerem bo mogoče najti najrazličnejše vrste blaga«. Na voljo bodo obutev, manjši gospodinjski aparati, tehnologija, artikli za osebno nego in še marsikaj, blago pa bo po vsej verjetnosti skoraj v celoti uvoženo s Kitajske.
Po Schiochetovih besedah bodo skušali v kratkem ponovno oživiti tudi malo kavarno, ki je do zaprtja trgovine Buonacquisto delovala v prvem nadstropju nakupovalnega centra. »Nekaj ljudi je že izrazilo zanimanje za prevzem bara, dogovora pa še nimamo,« pojasnjuje Schiochet, po katerem bosta trgovina Elisir in trgovina z oblačili v pritličju stavbe v Ulici Tabai tudi po odprtju kitajske trgovine delovali, kot sta doslej.
Nov prodajalna v trgovskem središču Smart bo v goriški občini tretja večja trgovina, ki jo upravljajo kitajski državljani: drugi dve delujeta v Tržaški ulici (v stavbi bivšega marketa Eurospin) in v Ulici Garzarolli (v stavbi bivšega diskonta in trgovine Il Frutteto). Kitajsko podjetništvo pa se je v zadnjih časih v Gorici razširilo tudi na druga področja, ki nekoč - vsaj pri nas - niso bila njegova domena. Ob dveh »take away« restavracijah, raznih kavarnah (najbolj znana je tista, ki jo nasproti županstva vodi simpatični Chen Win Jying ali Ciccio, kot mu mnogi pravijo), ter centrih za dobro počutje so v zadnjih dveh letih odprli tudi dva frizerska salona in šiviljsko delavnico na Travniku, ki se je vselila v eno izmed številnih zapuščenih trgovin v tem predelu mestnega središča in tako prispevala k njegovi poživitvi. (Ale)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava