Sreda, 27 marec 2024
Iskanje

Zakaj je Majid umrl?

9. maj. 2014 | 18:39
Dark Theme

Člani štarancanskega mirovniškega gibanja Tenda per la pace bodo v ponedeljek, 12. maja, vložili prijavo, s katero sprašujejo goriške sodnike za vzroke in okoliščine smrti 36-letnega maroškega državljana. Mladi Majid je umrl 30. aprila, potem ko je bil v komi vse od 8. avgusta lanskega leta. Takrat se je hudo poškodoval med izgredi, do katerih je prišlo v centru za nezakonite priseljence CIE v Gradišču.
V noči z 8. na 9. avgusti so se številni priseljenci povzpeli na strehe centra, da bi opozorili na nevzdržne življenjske razmere. Iz še nepojasnjenih razlogov je med izgredi, med katerimi je prišlo do uporabe solzivcev, eden izmed priseljencev padel s strehe in se hudo poškodoval. Na zdravljenje so ga odpeljali v katinarsko bolnišnico, vendar se iz kome ni več prebudil. Umrl je 30. aprila.
Člani združenja Tenda per la pace bodo v ponedeljek, 12. maja, pred sodiščem najprej pojasnili vsebino prijave, nato pa jo bodo tudi dejansko vložili. Prijavo je podpisalo tudi nekaj parlamentarcev in predstavnikov drugih mirovniških gibanj. Sočasno z Gorico jo bodo vložili tudi na sodišču v Rimu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava