Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Prostitucija v goriškem mestnem središču

16. maj. 2014 | 16:48
Dark Theme

Leteči oddelek goriške policije je aretiral državljana Venezuele, ki se je skupaj s svojo ženo, s katero že več let živi v Novi Gorici, ukvarjal z zvodništvom. Par je nadziral delovanje kroga prostitutk iz Južne Amerike, ki so spolne storitve ponujale v stanovanju v severni mestni četrti Gorice, v okolici Ulice Silvio Pellico. Stanovanje sta 35-letni Oscar Alberto Vasquez Affigne in 30-letna slovenska državljanka M.V.S. najela pred nekaj leti, lastnik pa naj ne bi vedel, kaj se je v njem dogajalo.
Preiskava se je začela konec marca, ko so policisti pred goriško železniško postajo opazili lepo in privlačno oblečeno gospo, ki je govorila špansko. Vprašali so jo za dokumente in ugotovili, da je šlo za Kolumbijko. Policisti so posumili, da 40-letna lepotica ni navadna turistka. Zato so začeli zbirati informacije in kmalu odkrili njeno golo fotografijo na spletu. Ugotovili so, da je ženska skupaj z drugimi kolegicami ponujala spolne storitve v manjšem, a lepo urejenem stanovanju v goriškem mestnem središču, ki ga je od konca marca obiskalo skoraj 200 odjemalcev. V glavnem je šlo za italijanske državljane, nekaj pa jih je prihajalo tudi iz Slovenije. »Režijo« zmenkov so prostitutke zaupale Vasquezu in ženi: prvi je skrbel za fotografije in oglase na spletnih straneh, žena pa je preko mobilnega telefona posredovala med Južnoameričankami in strankami. Tarife prostitutk so bile točno določene, »srečanja« pa so lahko trajala 20 minut (60 evrov), 30 minut (80 evrov), 45 minut (100 evrov) ali eno uro (130 evrov). Polovico denarja so obdržale prostitutke, ostalo pa so izročile zvodnikoma.
Za Vasqueza je namestnik državnega tožilca predlagal pripor, žena pa kljub ovadbi ostaja na prostosti, saj imata z možem dveletno hčerko.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava