Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Ovadili štiri mladoletne Goričane

20. maj. 2014 | 15:15
Dark Theme

Iz avtomatov jim je uspelo ukrasti okrog 250 evrov, denar pa so morali kmalu vrniti. Goriški karabinjerji so v minulih dneh ovadili štiri mladoletne Goričane, ki so vlomili v eno izmed goriških višjih srednjih šol in tam poškodovali dva avtomata s hrano in pijačo.
Karabinjerje je poklical občan,. Le-ta je v soboto pozno popoldne opazil četverico mladih, ki so preskočili ograjo poklicnega zavoda Cossar na Drevoredu Virgilio. Patrulja karabinjerjev je bila nekaj minut kasneje že na šoli, kjer je ugotovila, da so neznanci s silo odprli dva avtomata in si prilastili za okrog 250 evrov drobiža, ki je bil v napravah. Karabinjerji so odgovorne izsledili še istega dne v ljudskem vrtu na Verdijevem korzu: šlo je za štiri mladoletne Goričane, stare od 15 do 17 let. Tatiče so karabinjerji odpeljali na poveljstvo, nakar so jih zaradi kraje v obtežilnih okoliščinah ovadili tržaškemu tožilstvo za mladoletne in jih po končanem postopku izročili staršem.
15-letna B.A. in T.G., 16-letnega M.A. in 17-letnega B.N. so karabinjerji že obravnavali pred dvajsetimi dnevi, ko so skupinico zasačili pri kraji oblačil v nakupovalnem središču Tiare v Vilešu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava