Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

»Trideset let ne kadiš in si kupiš ferrarija«

3. jun. 2014 | 17:34
Dark Theme

»V ferrarija se zaljubiš počasi, z leti, pa tudi ob uspehih Michaela Schumaherja … tako se ti vname srce,« pravi Robert Stopar, organizator nedeljskega srečanja ferrarijev treh dežel v Vipavskem križu, kjer se je zbralo 41 lastnikov ferrarijev s svojimi jeklenimi konjički. Največ, kar 30 udeležencev je prišlo iz Italije, deset je bilo Avstrijcev, svoj ponos pa je pripeljal tudi organizator in domačin Stopar.
Prva postaja na poti nedeljske karavane ferrarijev so bile Potoče, nato Cesta. Do Vipavskega križa so vozniki nato uprizorili krajšo revialno tekmo, na kateri se je preizkusil celo ferrarijev dirkalnik, s katerim je leta 2006 tekmoval nemški dirkač Michael Schumacher.
Stopar ima svojega ferrarija, ki je letnik 1992, šesto leto. »Kupi se ga na enostaven način: da trideset let ne kadiš, kar prihraniš in še nekaj malega zraven, daš za avto,« ima Stopar enostaven, a sicer nekoliko dolgoročen nasvet, kako do lastnega ferrarija. Po njegovih besedah je takšen avtomobil moč kupiti že za 30.000 evrov, med najdražjimi, ki so se v nedeljo pripeljali v Vipavski križ, pa so bili takšni za 200.000 in 300.000 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava