Petek, 12 april 2024
Iskanje

»Lani komaj preživeli, sedaj bo slabše«

10. jun. 2014 | 16:36
Dark Theme

Upravni odbor Kulturnega doma v Gorici je lansko sezono izpeljal dobesedno tako, da je ves čas deloval na robu preživetja. Prvič v zgodovini Kulturnega doma so bili priča uvedbi dopolnilne blagajne za zaposlene, nato so izgubili eno delovno mesto, prestali so več mesečnih zamud pri izplačevanju osebnih dohodkov zaposlenim in še bi lahko naštevali. Nelahek pa je bil tudi napor rednega vzdrževanja celotnega objekta, oziroma vzdrževanja telovadnice in ostalih športnih prostorov večnamenske stavbe, kot je ravno goriški Kulturni dom..
»Zaprepaščeni in razočarani gledamo v bližnjo prihodnost z občutkom, da so bili dobesedno prezrti vsi naši lanski napori za premostitev obstoječega kriznega stanja in - ne glede na to - da smo se odločno zavzemali, da bi slovenska kulturna dejavnost na Goriškem ne ohromela, še manj, da bi bila zapostavljena in zasenčena. Vložen napor očitno ni bil deležen primernega priznanja. Upravičeno si zato zastavljamo vprašanje: če smo bili lansko leto na robu preživetja, čemu gremo letos naproti? Že vrsto mesecev se obračamo na deželnega odbornika Giannija Torrentija, da bi se z njim srečali na delovnem sestanku, na katerem bi mu razložili naše stanje in našo specifično vlogo v goriškem kulturnem prostoru. Vsi naši napori doslej niso privedli do ugodnih razpletov.«
Upravni odbor Kulturnega doma v Gorici je mnenja, da bo novi, tretji zaporedni udarec, ki sledi najprej decembrskemu (ko ustanova ni bila uvrščena v izbor financiranih projektov Dežele Fjk, saj Dežela ne nagrajuje tradicionalnosti, množičnosti in dolgoročnosti projektov), in nato aprilskemu rezu s strani Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, bo prav gotovo pustil za sabo zaskrbljujoče posledice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava