Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Slovenski šolski urad v Gorici bodo ohranili

12. jun. 2014 | 15:48
Dark Theme

Do napovedane dejanske ukinitve goriškega slovenskega šolskega urada ne bo prišlo, saj naj bi bilo prišlo do napake oz. spodrsljaja, pri čemer pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo Julijsko krajino zagotavljajo, da se bo dosedanji ustroj ohranil in s tem tudi slovenski urad. To je mogoče razumeti iz zagotovil deželne šolske ravnateljice Daniele Beltrame poslanki Tamari Blažina, ki je z Beltramejevo takoj stopila v stik, potem ko je prišlo na dan, da preteklega 6. junija sprejeta reorganizacija služb Deželnega šolskega urada za FJK med drugim predvideva dodelitev uslužbencev goriške izpostave Urada za slovenske šole pri omenjenem deželnem uradu goriškemu pokrajinskemu šolskemu uradu. Na nevarnost, ki grozi goriškemu slovenskemu šolskemu uradu, je v preteklih dneh opozoril Sindikat slovenske šole, ki je tako reorganizacijo označil za nedopustno, medtem ko je Slovenska kulturno-gospodarska zveza to označila za šibitev same vloge Urada za slovenske šole.
Kot že rečeno, je z deželno šolsko ravnateljico Beltramejevo prišla v stik tudi poslanka Tamara Blažina, ki je ravnateljico opozorila, da bi bila reorganizacija, ki bi privedla do dejanske ukinitve slovenskega urada v Gorici, povsem nesprejemljiva, zato je zahtevala preklic sprememb in vzpostavitev prejšnjega stanja. Za dogajanje se je Beltramejeva opravičila, po njenih besedah je taka reorganizacija, ki bi privedla do ukinitve urada v Gorici, sad spodrsljaja oz. napake, do katere je prišlo nehote in pri tem zagotovila, da se bo takoj angažirala, da se stvari popravijo.
Poslanka Blažinova, so sporočili iz njenega kabineta, bo v prihodnjih dneh v stiku z načelnikom Urada za slovenske šole Igorjem Giacominijem sledila tej problematiki in preverila, da do saniranja nastale situacije dejansko pride in da se goriški urad ohrani kot izpostava deželnega Urada za slovenske šole.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava