Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Razbili ste mi vzvratno ogledalce«

24. okt. 2014 | 11:18
Dark Theme

V preteklih mesecih smo poročali o najrazličnejših goljufih, ki se potikajo po goriški pokrajini. V zadnjih dneh se jim je pridružil mlad in uglajen moški, ki svoje žrtve prepričuje, da so mu z avtomobilom razbile vzvratno ogledalce. V sredo popoldne je goljuf nagovoril 80-letnega moškega iz Ronk, ki je ravnokar zapuščal vaško pokopališče, kjer je obiskal grobove svojih najdražjih. Ko se je 80-letnik s svojim avtomobilom odpravljal s parkirišča pred pokopališčem proti domu, se je pred njegov avto postavil moški in ga nagovoril.
»Razbili ste mi vzvratno ogledalce; če želite, lahko zadevo rešimo brez poseganja po zavarovalnicah. Glejte, ravno v minulih dneh sem moral zamenjati drugo vzvratno ogledalce. Plačal sem osemdeset evrov. Lahko se dogovoriva, da mi izročite to vsoto, tako da nama ne bo treba vpletati zavarovalnic,« je 80-letnemu upokojencu dejal mladi in lepo oblečeni moški, ki se mu je pridružila še postavna in ravno tako lepo oblečena ženska.
V večini primerov žrtve pristanejo na plačilo zahtevane vsote (včasih se goljufi zadovoljijo tudi z manj denarja), vendar tega moški iz Ronk ni storil. Spomnil se je, da se je podoben dogodek pred nekaj meseci zgodil njegovi znanki iz Tržiča. »Pokličimo karabinjerje, drugače se jaz odpravim domov,« je poudaril 80-letnik iz Ronk in tako tudi storil. Goljuf in njegova pajdašica sta ostala praznih rok, ravno zato pa sta se po vsej verjetnosti zatem odpravila iskati drugo žrtev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava