Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Goričan osumljen treh kaznivih dejanj

15. jan. 2015 | 14:52
Dark Theme

24-letni Goričan I.C., študent veterine slovenskih korenin, ki je konec lanskega leta češkemu vladnemu vrhu poslal pisma s smrtonosnim odmerkom strupa, je osumljen treh kaznivih dejanj. Senat Okrožnega sodišča v Kopru mu je pripor podaljšal do 6. marca.
Novogoriški kriminalisti so italijanskega državljana I.C. v Novi Gorici prijeli 8. decembra lani in ga skupaj s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega Okrožnega sodišča. Osumljen je treh kaznivih dejanj: terorizma, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in ponarejanja listin. Kriminalsiti naj bi mu zasegli manjšo količino amfetaminov, s ponarejenim osebnim dokumentom pa naj bi na poštah dvigoval pošiljke. Kriminalisti naj bi ga prijeli ravno v času, ko je čez mejo prišel na novogoriško pošto.
Motiv za pošiljanje pisem s smrtonosno vsebino še ni znan. Brez odgovora zaenkrat ostaja tudi vprašanje, ali je imel Goričan pomagače, ali je pisma pošiljal sam. Kot smo že poročali, je takšne pošiljke prejelo več čeških vodilnih politikov, tudi finančni minister Andrej Babiš.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava