Petek, 19 april 2024
Iskanje

Začelo se je sojenje za uboj v Novi Gorici

2. apr. 2015 | 16:28
Dark Theme

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici se je danes začelo sojenje za uboj Roberta Antoniča, ki naj bi ga lanskega 13. avgusta v centru Nove Gorice zagrešil Jure Mrhar. Obtožnica ga bremeni uboja na mah v prekoračenem silobranu, obtoženi pa se brani s prostosti. Na današnjem prvem naroku je sodišče najprej zaslišalo obtoženega Mrharja, njegova starša, partnerko ubitega Antoniča in dva sorodnika partnerice pokojnika.
Antonič in Mrhar naj bi se usodnega avgustovskega popoldneva sprla zaradi dolžniškega razmerja, izhaja iz današnjih pričevanj. Mrhar naj bi namreč Antoniču za marihuano ostal dolžan 300 evrov. Ta denar sta nato sam ali njegova partnerka večkrat terjala od Mrharja. Kakor se je danes zagovarjal Mrhar, ga je Antonič v sporu fizično napadel, ga začel daviti, zaradi česar je začel celo izgubljati zavest. V tem času pa naj bi Mrhar z nožem zamahnil proti Antoniču.
Mrhar je po dejanju takoj poklical na pomoč, Antoniča obrnil na bok in mu začel masirati srce do prihoda reševalcev, je danes še izpovedal obtoženi. Nato se je sam predal policistom, po zaslišanju, na katerem je krivdo priznal, pa je bil krajši čas v priporu, nato v hišnem priporu in kasneje tudi izpuščen na prostost. Za storjeno kaznivo dejanje se tako brani s prostosti. Na predobravnavnem naroku sicer krivde, kakor mu jo očita tožilstvo, ni priznal.
Sodnica Andreja Luznik je v aprilu razpisala tri naroke. V današnjih pričanjih je bilo slišati nekaj razlik v podrobnostih, zato bo mogoče kaj več znanega v prihodnjem naroku 7. aprila, ko bodo pred sodnico pričali reševalci in policisti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava