Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Vršilka dolžnosti ni poslala prijave

28. mar. 2016 | 17:56
Dark Theme

Od prvega imenovanja, ko je sicer zadoščala pogojem razpisa, je bila na udaru in predmet polemik z namenom rušenja njenega vodstva in domnevnega vplivanja na izid razpisa.
Presenetilo pa bi, ko bi na slovenskem kulturnem ministrstvu - ki je objavilo razpis - ne upoštevali nespornih in izjemnih rezultatov na poslovnem in umetniškem področju, ki jih je gledališče doseglo v preteklem letu in pol. Povečano je število abonmajev in število obiskovalcev. Leti 2014 in 2015 je SNG zaključil s pozitivnim poslovnim rezultatom, po dolgih letih je zavod prejel dve Borštnikovi nagradi in številne druge nagrade, tudi tri nagrade v tujini. V zadnjih dveh letih je število premier naraslo s sedem na deset premiernih uprizoritev, vseh dogodkov v gledališču je bilo še leta 2013 184, lani pa že 243. SNG je gostoval na številnih tujih pomembnih festivalih. Pospešeno sodeluje z lokalnimi umetniki in razvija mednarodna sodelovanja, tako tudi z italijanskimi gledališči, posebej s sosednjo Gorico. S koprodukcijama o Nori Gregor in Maksu Fabianiju, ki sta bili prikazani v osrednjem mestnem gledališču Verdi v Gorici, je SNG s sedanjo vršilko dolžnosti na čelu naredil korak, ki slovenskim gledališčem zadnjih petnajst let ni uspel.
Rok za prijavo na novi razpis se je iztekel tik pred veliko nočjo. Med prijavljenimi torej ni Nede Rusjan Bric. Po pisanju Primorskih novic sta izmed treh kandidatov iz prejšnjega razpisa prijavo ponovno poslala Tomica Dumančić in Borut Bašin. Izid bo predvidoma znan pred poletjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava