Petek, 12 april 2024
Iskanje

Življenje sta izgubila dedek in 4-letni vnuk

2. apr. 2016 | 16:18
Dark Theme

V petkovi tragični nesreči na hitri cesti Razdrto-Ajdovščina, pri izvozu za Vipavo, o kateri smo že poročali včeraj, sta življenje izgubila dedek in vnuk. Novogoriška policija je namreč naknadno posredovala pojasnila o okoliščinah nezgode z dvema smrtnima žrtvama. To sta 67-letni voznik avtomobila, doma iz okolice Ajdovščine, in njegov 4-letni vnuk, doma iz Kranja. V avtu sta bila še 63-letna voznikova žena in njun 44-letni sin, oče umrlega otroka, ki sta utrpela hude poškodbe in se zdravita v šempetrski bolnišnici.
Po hitri cesti, na odseku Razdrto-Ajdovščina, je 57-letni voznik manjšega tovornega avtomobila vozil po prehitevalnem pasu v času, ko je za njim pripeljal neznani voznik avtomobila. Voznik tovornjaka se je pričel neznanemu vozniku umikati v desno in je pri tem zapeljal na desni vozni pas, neposredno pred vozilo 67-letnega voznika avta znamke Clio. Voznik Clia je iz bojazni, da bi tovornjak trčil v njegov avto, sunkovito zavil desno in s prednjim delom vozila sunkovito trčil v kovinsko odbojno ograjo na izvozu za Vipavo. Pri tem se je del kovinske ograje zaril v notranjost vozila, ki je obstalo na mestu trčenja obrnjeno s prednjim delom v smeri vožnje. Voznik manjšega tovornega avtomobila je z vožnjo nadaljeval v smeri Ajdovščine.
»Zaradi sunkovitega trčenja je 67-letni voznik Clia umrl na kraju nesreče, otroka, ki je v vozilu sedel zadaj levo v otroškem sedežu in je utrpel hude poškodbe glave, so nemudoma z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer pa mu na žalost niso mogli več pomagati in je zaradi hudih poškodb umrl,« so včeraj sporočili s policijske uprave. Sopotnica, 63-letna žena voznika, ki je v vozilu sedela zadaj desno, in njun 44-letni sin, ki je sedel spredaj desno, pa sta huje ranjena na zdravljenju v šempetrski bolnišnici. Vsi štirje so med vožnjo uporabljali varnostne pasove.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava