Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Kradli kokoši

5. apr. 2016 | 17:29
Dark Theme

Po Doberdobu se potikajo kurji tatovi. V noči s sobote na nedeljo so z zagrajenega kmetijskega zemljišča ob cesti za Zagraj ukradli petnajst kokoši, katerih lastnik je domačin Berto Gergolet.
»Gre za izvedence, ki izbirajo kokoši posebnih pasem. Od leta 2011 naprej so me obiskali že nekajkrat, samo lani so me pustili pri miru,« pravi Gergolet, ki je tudi zadnjo krajo že prijavil karabinjerjem. 72-letni upokojeni delavec tržiške ladjedelnice se je z rejo kokoši posebnih pasem začel ukvarjati pred kakimi dvanajstimi, trinajstimi leti. Na svojem posestvu redi najrazličnejše vrste - australorp, java, phoenix, kokinkina, new hampshire ...
V noči s sobote na nedeljo so mu ukradli 11 kokoši vrste brahma, 3 bele kokoši vrste livorno in eno puranjo; tatovi so lastnika oškodovali za približno tristo evrov. Gergolet poudarja, da so tatovi med vsako krajo izbrali le določene vrste kokoši - niso ukradli najdragocenejših, temveč so vsakič pobrali drugo vrsto. »Verjetno tudi tatovi podobno kot jaz obiskujejo perutninarske sejme in so jim kokoši všeč. Mogoče jih celo poznam. Po tolikšnih tatvinah sem se res naveličal; kokoši posebnih pasem ne bom imel več, odslej bom gojil le nosnice,« je razočaran Gergolet, ki je sicer tatu enkrat skoraj ujel. Ob zemljišču je postavil videokamero, ki mu je na mobilni telefon poslala SMS sporočilo, ko je nekoč ob 5.30 zjutraj na posestvo vstopil tat. Ko je Gergolet prihitel do zemljišča, je tat že zbežal - takrat brez kokoši. Ostala je le meglena fotografija kakih trideset let starega tatu, ki se je potikal po kurniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava