Sobota, 06 april 2024
Iskanje

V državi najboljši, v svetu na 203. mestu

14. jun. 2016 | 14:59
Dark Theme

Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letošnjem letu Univerza v Novi Gorici uvrstila na 203. mesto. »Univerza v Novi Gorici se je uvrstila med samo elito svetovnih univerz,« so zadovoljni na Univerzi v Novi Gorici. Na prvih mestih lestvice prevladujejo najbolj znane ameriške univerze, kot so Kalifornijski tehnološki inštitut, Univerza Stanford in Univerza Harvard in angleške univerze kot sta Univerza v Oxfordu in Univerza v Cambridgeu.
Na področju pedagoškega dela se je UNG uvrstila še višje, na 87. mesto. »Za to gre zasluga tudi izvrstnemu razmerju med številom profesorjev in številom študentov. To je še posebej pomembno za slovenski visokošolski prostor, v katerem še vedno prevladuje merilo množičnosti študijskih programov, saj najnovejša uredba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport opredeljuje financiranje študijskih programov izključno na podlagi števila študentov,« komentirajo na UNG in dodajajo, da je njihova univerza na omenjeni lestvici najboljša med slovenskimi univerzami, prekosila pa je tudi starejše in večje univerze v soseščini, kot so univerze v Gradcu, Trstu in Padovi.
Lestvica RUR vsako leto ocenjuje najboljše svetovne univerze ter jih razvršča po doseženih skupnih rezultatih in posebej po štirih področjih: poučevanje, raziskave, internacionalizacija in finančna vzdržnost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava